Welke muizenval kopen?

muizenval3Het in huis halen van een muizenval lijkt op het eerste zicht een koud kunstje, ware het niet dat er tegenwoordig zeer veel verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden zijn. Heb jij te maken met muizen in huis waarvoor je een structurele oplossing zoekt die perfect aansluit op jouw wensen? Door rekening te houden met het advies dat we je geven op deze pagina kan je er zeker van zijn dat je op het einde van de rit kiest voor de voor jou meest geschikte muizenval op de markt!


De keuze van het materiaal

Wanneer je van plan bent om een muizenval aan te schaffen zal je onder meer rekening willen houden met het materiaal waar deze van is gemaakt. Een klassieke muizenval is zoals je ongetwijfeld wel weet vooral gemaakt van hout. Dit geldt uiteraard niet voor de beugel welke van ijzer is gemaakt. Je hoeft er echter niet perse voor te kiezen om een klassieke muizenval te kopen. Er zijn op de markt immers ook verschillende plastic alternatieven terug te vinden. Deze muizenvallen kan je dan ook zonder probleem even in de regen laten of in een vochtige ruimte laten staan, iets wat bij houten muizenvallen uiteraard niet wordt aangeraden. Ben je niet zozeer van plan om een echte muizenval, maar eerder een muizenlokdoos aan te schaffen? Dan kan je rekenen op de sublieme kwaliteit en duurzaamheid van metaal.


Diervriendelijke muizenvallen

Een klassieke muizenval zorgt er voor dat het dier in kwestie na het vangen bijna meteen wordt gedood. De beugel klapt immers dicht met een aanzienlijke snelheid en kracht. Veel mensen zijn hier echter niet voor te vinden en willen graag hebben dat de muis in leven blijft zodat ze hem ergens anders kunnen uitzetten. Ook dat is geen probleem. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een muizenlokdoos wordt er voor gezorgd dat de muis gewoon in een kooi wordt opgesloten, maar geen pijn wordt gedaan. Na het vangen kan je de muis in het kooitje gewoon vervoeren naar een afgelegen locatie waar ze kan worden uitgezet. Zo ben jij van je muizenprobleem verlost, maar blijft het dier toch in leven!


Keuze uit verschillende muizenvallen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat je op vlak van muizenvallen tegenwoordig over een aantal interessante mogelijkheden beschikt. Wij hebben al deze verschillende opties even voor jou op een rijtje gezet waardoor je perfect voor jezelf kan uitmaken welke van de verschillende hulpmiddelen tegen muizen jouw voorkeur wegdraagt.

  • Ultrasone muizenval

Een ultrasone muizenval zendt bepaalde geluiden uit die door de mens niet kan worden opgepikt, maar wel door kleine dieren zoals muizen en ratten. Deze geluiden zorgen er voor dat ze naar de val worden gelokt. Eenmaal binnen en eenmaal het plateautje wordt geactiveerd klapt de kooi dicht waarna de muis gevangen zit. De ultrasone muizenval is dan ook een diervriendelijke manier om je muizenprobleem op te lossen.

  • Klassieke muizenval

De klassieke muizenval is de val zoals we deze eigenlijk allemaal kennen. Deze val bestaat dan ook uit een houten plakje met daarop een plateautje die een beugel activeert. Deze activatie vindt plaats op het ogenblik dat het aas dat op het plateautje ligt er vanaf wordt gehaald. Wanneer de beugel dichtklapt gebeurt dit vaak met een dergelijke snelheid en kracht dat de muis in één klap wordt gedood.

  • Plastic muizenval

De werking van een klassieke muizenval is efficiënt, maar het gebruik van hout is niet altijd ideaal. Door het in huis halen van een plastic muizenval sla je dan ook twee vliegen in één klap. Op deze manier beschik je immers over een bijzonder duurzame muizenval die je eigenlijk altijd en overal kan gebruiken. Bovendien werkt de muizenval bijzonder efficiënt waardoor de muis er niet veel van zal voelen en jij toch van je probleem met ongedierte bent verlost!

  • Razend efficiënte muizenval

Dit type muizenval beschikt over een wat afschrikwekkend uiterlijk, maar dat neemt niet weg dat ze uitstekend in staat is om je van je ongedierte af te helpen. Deze razend efficiënte muizenval is eveneens voorzien van een plateautje waar je een stukje aas op dient te leggen. Van zodra het aas van het plateautje wordt gehaald klapt de val dicht. Je kan deze muizenval niet alleen overal in huis, maar ook buitenshuis een plaatsje geven. Je moet er alleen rekening mee houden dat je, je hand niet tussen de val stopt wanneer deze dicht kan klappen.

  • Elektronische muizenbestrijder

Ben je er niet zo voor te vinden om overal in huis muizenvallen te plaatsen of wil je gewoon niet dat deze dieren pijn wordt gedaan? In dat geval kan het altijd interessant zijn om te kiezen voor een elektronische muizenbestrijder. Een dergelijke bestrijder stop je zeer eenvoudig in het stopcontact waarna de bedrading in de ruimte een invloed zal gaan uitoefenen op het zenuwgestel van het ongedierte dat zich in je woning bevindt. Deze druk is voor deze dieren zo vervelend dat ze genoodzaakt zijn om een andere woonst op te zoeken om te gaan vertoeven. Probleem opgelost!

  • Muizenlokdoos

Ben je op zoek naar een eenvoudige oplossing tegen muizen waar je veelvuldig gebruik van zal kunnen maken en dat zonder dat je de diertjes pijn hoeft te doen? Kies er dan voor om gebruik te maken van een lokdoos! Leg een stukje aas op het plateautje, laat demuizenval1 kooi dichtklappen en de muis zit gevangen! Op deze manier blijft het diertje in leven waardoor je ze bijvoorbeeld perfect ergens kan uitzetten.

 


Een geschikte muizenval voor iedereen

Wanneer je op zoek bent naar een diervriendelijke, maar toch efficiënte muizenval mag het duidelijk zijn dat je daarvoor hier bij ons aan het juiste adres bent. Door een keuze te maken uit één van bovenstaande oplossingen tegen muizen kan je er dan ook zeker van zijn dat je van je ongedierte af komt terwijl het diertje in kwestie daarvoor niet noodzakelijkerwijs dient te worden gedood. Indien je op zoek bent naar een op vlak van prijs-kwaliteit uitstekende muizenval is kiezen voor één van de exemplaren uit ons assortiment een echte aanrader!

Bekijk hier al onze muizenvallen